Kasteel Amerongen

Vereniging Restauratoren Nederland en Stichting Het Nederlands Interieur organiseren samen op 15 mei een studiedag over beschilderde en geweven behangsels. We zijn te gast op Kasteel Amerongen, waar zich de Bentinck-kamer met net gerestaureerde bijzondere beschilderde behangsels bevindt. Heel bijzonder is dat het kasteel deze maandag speciaal en uitsluitend voor ons is opengesteld. Kasteel Amerongen is ook de thuishaven van ‘de Engelen’, die zich met engelengeduld over de stoffering in het kasteel ontfermen, waaronder een aantal prachtige wandkleden. Tijdens de studiedag worden diverse onderwerpen rondom wandbehangsels belicht door gerenommeerde sprekers. Hier en daar gaan we letterlijk dieper in op de materie!

Vanaf 9.30 uur bent u welkom voor koffie en registratie. We beginnen om 10.05 met de opening, gevolgd door een aantal lezingen. Jet Pijzel zal als dagvoorzitter gedurende de dag met diverse inleidingen het gebruik van textiel aan de wanden in de verschillende eeuwen verduidelijken. Rond het middaguur wordt een lunch verzorgd. Aansluitend zal de lezingenreeks worden vervolgd. De dag wordt afgesloten met een borrel. Tijdens de lunch en de borrel is het mogelijk de Bentick-kamer en het atelier van de Engelen te bezoeken. Dit zal gebeuren in groepjes van maximaal 15 personen die van te voren zullen worden ingedeeld.

In verband met de capaciteit van het kasteel is het maximum aantal deelnemers: 100 waarvan 50 plaatsen gereserveerd zijn voor Restauratoren Nederland. Na aanmelden ontvangt u een digitale factuur. Uw aanmelding is pas definitief als uw betaling binnen is.

Datum:15-05-2017
Tijd: 09:30 - 18:00
Adres: Kasteel Amerongen
Drostestraat 20
Amerongen

MEER INFORMATIE OP DE WEBSITE