Op dinsdagavond 12 september organiseert het Ambacht in Beeld Festival een verdiepend symposium met als thema 'Meesterschap binnen de ambachten'.

Wanneer ben je nu écht een meester ambachtsman/vrouw? Welke initiatieven zijn er in Nederland om aan deze titel status te geven? Hoe doen andere landen dit? Zou hier beleid op moeten worden gevoerd?

Tijdens deze gratis toegankelijke avond in Pakhuis de Zwijger delen vijf sprekers hun zienswijze, vertellen over initiatieven om meesterschap status te geven en discussiëren, onder leiding van moderator Marilien Mogendorff, met het publiek over de term 'meesterschap' binnen de ambachten.

NB de voertaal van deze avond is Engels.

PROGRAMMA

Wendy van Wilgenburg, initiatiefnemer en directeur van het Ambacht in Beeld Festival, zal de avond openen en inleiden.

Vervolgens zullen de vijf sprekers allen een korte presentatie geven over hun invalshoek, waarna er een paneldiscussie plaatsheeft, onder leiding van moderator Marilien Mogendorff, waarbij het publiek van harte wordt uitgenodigd deel te nemen in de discussie. We onderzoeken wat de standpunten zijn en hoe we van en met elkaar kunnen leren en wellicht tot aanbevelingen voor beleid kunnen komen.
Bekijk het programma.

Interesse? Registreer je via de website van Pakhuis de Zwijger. De avond begint om 19.30 uur in de Kleine Zaal. Aanwezigen krijgen een consumptiebon voor de informele borrel na afloop in het café.