ara bestuur cursus

Het bestuur van A.R.A. Nederland was maandag 18 september op cursus bij Kuperus & Co in Utrecht. Doel was het verdiepen van de verenigingsvaardigheden.
De cursus werd gegeven door Marike Kuperus die haar ruime ervaring en inzichten in het functioneren van verenigingen deelde. Gesproken werd over welke soorten verenigingen er zijn en wat voor type A.R.A. Nederland is. Wat is de doelstelling en hoe kan die het best bereikt worden?
Ook werd er gesproken over hoe de leden meer bij de vereniging te betrekken. Wat biedt de vereniging haar leden en wat kunnen de leden voor de vereniging doen?

Dit alles leidde concreet tot een model om het werk van de vereniging te verbeteren. Door het opzetten van een tijdlijn met daarin activiteiten door het jaar en de organisatie daarvan.
Dit zal de komende tijd door het bestuur uitgewerkt worden en aan de leden voorgelegd.

Duurzamheid zit in ons DNA

Het was een inspirerende middag waarin veel punten aan de orde kwamen die uitgewerkt kunnen worden. Zo kunnen we meer andacht vragen voor het duurzame karakter van het restauratiewerk. Restaureren is werken voor de toekomst, niet door dingen weg te gooien en nieuwe te maken maar juist door bestaande zaken te behouden en herstellen.