In samenwerking met de A.R.A. Nederland heeft Erick Douwes op 21 & 22 Januari de eerste masterclass Re-lining gegeven. In het atelier van Douwes Fine Art Restoration maakte tien restauratoren kennis met de ins- en outs omtrent het gebruik van de warmte-vacuüm tafel binnen de schilderij restauratie. Na theorie over doubleren en vacuüm werden de handen uit de mouwen gestoken. Met een variatie aan meegebrachte en al aanwezige casussen werd kennis gemaakt met de mogelijkheden die de warmte-vacuümtafel biedt. De toepasbaarheid van vacuüm voor collegae – dus zónder doublure – in hun eigen atelier hierbij niet vergetend! Een zeer leerzame ervaring, niet alleen door de veertig jaar ervaring van Erick Douwes, maar ook door de goede sfeer en de openheid van collega’s onder elkaar.

“De masterclass over de vacuüm-warmte tafel was zeer interessant. De kunst van de doublure is geheel uit het domein van het geheime getreden na deze verlichtende dagen”.

“Bedankt voor alles. Ik vond het heel fijn, heb er veel aan gehad en vond het ook te gek om eens met collega’s te sparren”.

-De masterclasses zijn vol geboekt. Er komen er waarschijnlijk meer, dat maken we t.z.t. op deze website bekend -

bespanning 2

bespanning 5