Veel restauratoren zien nut en noodzaak van het Restauratoren Register in en overwegen om aan de toetsingsprocedure deel te nemen. De eenmalige kosten van de procedure en inschrijving blijken voor veel restauratoren vaak een moeilijk te nemen hindernis. Daarom is een eenmalig stimuleringsfonds in het leven geroepen die deze drempel helpt te verlagen.

Restauratoren Nederland (RN) en A.R.A. Nederland hebben dit fonds mogelijk gemaakt. Restauratoren die zijn getoetst en ingeschreven in het Restauratoren Register kunnen € 400,- van hun registratiekosten terugkrijgen via de vereniging waar zij lid van zijn. Een klein deel van het fonds is beschikbaar gesteld voor restauratoren zonder lidmaatschap van A.R.A. of RN. Deze regeling geldt zolang er middelen uit het fonds beschikbaar zijn en wie het eerst komt die het eerst maalt.

Er is op dit moment nog ruimte voor ca. 25 restauratoren naar rato verdeeld over de verenigingen. Het fonds stelt ook twee niet leden in de gelegenheid om aanspraak te maken op een financiële bijdrage.

Heeft u nog vragen?

Voor vragen over dit fonds, de registratiekosten of een andere vraag: mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Of bel met de help!desk van het Restauratoren Register: 06-22064928 (Esther Wieringa).