• Data: 23 en 24 Mei 2024
  • Organisatie: De Kunstkliniek Veer & Veer

Deze workshop wordt georganiseerd door De Kunstkliniek Veer & Veer te Hilversum, in samenwerking met ARA Nederland, voor restauratoren uit een specifiek restauratiedomein: conservering van muurschildering.

Deze tweedaagse workshop over het schoonmaken en consolideren van muurschildering is een verlenging van de eerste workshop van dr. Leonardo Borgioli, "Materials for the conservation of architectural surfaces".

In het eerste dagdeel van de eerste dag komen aan bod: een theoretische beschrijving van verschillen tussen de vier groepen muurschilderingen, soorten ‘vuil’ die te vinden zijn en veranderingen in de materialen die bij eerdere interventies op dit gebied zijn gebruikt.
Ook de problemen die gerelateerd zijn aan de degradaties na de schoonmaakwerkzaamheden worden in acht genomen, gelijk met de modernere mogelijkheden op dit gebied.

Het tweede dagdeel evenals de gehele tweede dag, is bedoeld om praktijkervaring op te bouwen.

We zijn bewust dat het tijdschema voor zo’n uitgebreid onderwerp zeer strak is en als de lijst met vragen en/of de op te lossen problemen groeit, zullen we dr. Borgioli verzoeken om terug te komen voor een herhalende en eventueel langere workshop.

Data: 23 en 24 Mei 2024
Locatie: De Kunstkliniek Veer & Veer, Dr. PJH Cuypersplein 4, 1222ND, Hilversum;
De workshop vindt plaats tussen 9 uur s ‘morgens en 17 uur 's middags.
Aantal participanten: max. 12 personen.
Kosten: € 380,00 p.p. (incl. BTW)
(voor ARA leden € 350,00); warme lunch, koffie en thee inbegrepen. (We vernemen graag of er allergieën en/of dieet-wensen zijn)
De voertaal is Engels; er wordt een bewijs van deelname uitgedeeld.
Inschrijving via dekunstkliniek.nl/product/cleaning-and-consolidation-of-mural-paintings/.


Tot op de workshop,
Namens De Kunstkliniek Veer en Veer en ARA Nederland,
Eleonora van der Veer-Curpan