Matteo Visser, Meubelrestaurator, Dordrecht

Meubelen en objecten van hout, tevens antiquair

restauratoren register icoontje

Matteo Visser 2Het bedrijf:
Mijn meubelrestauratiebedrijf is gevestigd in de historische binnenstad van Dordrecht en ik ben gespecialiseerd in het restaureren van meubelen en antieke houten objecten uit de 17e, 18e en 19e eeuw, zoals klokkasten, barometers, beelden en objects d'art uit bijvoorbeeld China, Japan en de voormalige koloniƫn.

De restauratie-ethiek.
Ik ben van mening dat een gerestaureerd object technisch in orde moet zijn; deuren moeten kunnen draaien en sluiten; lades moeten soepel schuiven. Een restauratie mag echter niet ten koste gaan van de authenticiteit. Gebruikte materialen en methodieken moeten dezelfde grondslag hebben als die zijn toegepast bij het maken van het object. Bij het restaureren staat behoud van de authenticiteit van het object voorop. Er wordt daarom gebruik gemaakt van materialen en technieken die horen bij de periode waarin een object "geboren" is.

Over de eigenaar:
Ik, Matteo Visser (1973), heb de meubelvakschool in Rotterdam gevolgd en studeerde in 1994 af. Tijdens deze opleiding heb ik diverse stages gevolgd, onder andere bij het restauratieatelier van paleis Noordeinde te Den Haag. Na mijn schoolopleiding ben ik ruim acht jaar werkzaam geweest bij een gerenommeerd restauratieatelier in Dordrecht. De werkzaamheden hebben zich niet alleen beperkt tot het restaureren en de daarbij gebruikte technieken. Tevens heb ik kennis opgedaan over de diverse stijlen en de ontwikkeling hiervan. Sinds 2002 ben ik gevestigd als zelfstandig restaurator te Dordrecht en volg ik vakinhoudelijke scholingen en symposia.

Contact

Matteo Visser
Binnen Walevest 102
3311 AB Dordrecht
Tel. 078-6143199
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Websites

www.visserantiekrestauratie.nl