Spelbos Meubelrestauratie, Utrecht

Restauratie van hout, meubelen en lambrisseringen

ruben spelbos 2Ik ben al sinds 1992 voor vele particulieren, handelaren en musea een betrouwbaar adres voor hout- en meubelrestauraties. Ik heb in die jaren een enorme expertise opgebouwd in verschillende specialisaties. U kunt bij mij terecht voor alle onderdelen van het restauratiewerk, van een afgebroken stoelpoot tot een scheur in een achttiende-eeuws kabinet. Van een kring op een massief tafelblad tot afgebladderd fineer van een staand horloge. En van antiek tot na-oorlogs meubilair. Ik werk samen met een gerenommeerd stoffeerder, uurwerkmaker, glas-in- lood specialist en/of (edel)smid.
In mijn atelier aan de Oudegracht aan de Werf in het hart van het Museumkwartier te Utrecht heb ik een groot assortiment aan antiek fineer, oude sleutels en verguld beslag. Elke restauratie wordt uitgevoerd met respect voor het object. Ook bijwerken en -maken van beslag en sleutels en reparatie van sloten wordt in eigen atelier gedaan. Er is een ruime voorraad antiek glas en spiegels.

Ik restaureer topstukken die tentoongesteld worden op toonaangevende beurzen zoals TEFAF Maastricht en PAN Amsterdam en ik werk voor verschillende musea en collecties; voorbeelden kunt u vinden op mijn website. Uiteraard werk ik ook voor particulieren; neemt u gerust contact met mij op als u vragen heeft over uw meubels of als u schade heeft. U kunt met uw meubel naar mijn atelier komen of ik kom bij u langs. U ontvangt een gespecificeerde offerte (belangrijk in verband met verzekeringskwesties) en indien nodig verzorg ik het transport van uw meubel naar en van mijn atelier.

Naast dit alles ben ik mede eigenaar van Lares; in samenwerking met Koolwijk Meubelrestauratie restaureer en reconstrueer ik lambriseringen en betimmeringen.

Contact

Ruben Spelbos
Eendrachtlaan 238
3526 LB  Utrecht

Mobiel: +31.627046859

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Websites

www.spelbosrestauratie.nl

www.lambriseringsrestauratie.nl