Van Kuijk Timmerwerken en Houtsnijwerk, Ouderkerk aan de IJssel

Restauratie van houtsnijwerk en houten ornamenten

Johan van Kuijk 1Ik ben hobbymatig begonnen met houtsnijwerk/beeldhouwwerk.
 Omdat ik merkte dat ik bepaalde technieken miste heb ik les genomen. Ik heb les gehad van Jan van Harskamp en sinds kort heb ik les van Patrick Damiaens.
 Ik wil mij erop richten om tenminste een deel van het jaar professioneel te gaan houtsnijden en daarbij zou ik graag aan restauratieprojecten meewerken.

Ambachtelijk houtsnijwerk is toepasbaar op allerlei gebieden. Lofwerken, gevels, ornamenten, lijsten en nog vele andere voorwerpen werden van oudsher verfraaid met houtsnijwerk. Hoewel hout een zeer duurzaam materiaal is als het goed behandeld wordt, is het soms nodig dat bepaalde delen vernieuwd worden. Door een gedegen onderzoek naar houtsoorten en werkmethodes in combinatie met de gebruikte stijlelementen en vormen, is het mogelijk om het houtsnijwerk in de oude staat te herstellen, of duurzaam te conserveren. Naast het uitvoeren van restauratiewerk, maak ik eigen ontwerpen en nieuw werk voor bijvoorbeeld meubels, orgels, lijsten enz.

Voor alle soorten opdrachten is mijn streven om samen met de opdrachtgever te zoeken naar een passend ontwerp en plan van aanpak. Vooral bij restauratiewerk is het zeer belangrijk dat het object als geheel zijn eigen uitstraling houdt.

Werkzaam sinds 2007

Contact

Johan van Kuijk
Dorpsstraat 59
2935AB Ouderkerk aan de IJssel
Mobiel: +31647111511
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Website

In de maak

 

registerlid